التايمز البريطانية يصنف جامعة بابل بالمركز 201 - 250 أسيويا والأولى عراقيا
بارك رئيس جامعة بابل الأستاذ الدكتور قحطان الجبوري لأساتذة ومنتسبي وطلبة الجامعة حصولها على المركز الأول عراقيا و201 - 250 اسيويا ضمن تصنيف الجامعات في ( تصنيف التايمز البريطانية للجامعات الشابة لعام 2023 ) والذي صنف 963 جامعة عالمية، وجاءت اربع جامعات عراقية في مراكز تنافسية مهمة .
وأوضح الدكتور قحطان الجبوري أن جامعة بابل قد حصدت مركزا متقدما 201 -250 اسيويا، وتلتها التكنولوجية في المركز 301-350، ومن ثم جامعة الأنبار في 351- 400 والكوفة 501 +.
يذكر أن تصنيف التايمز للجامعات الشابة يصنف الجامعات التي تقل اعمارها عن 50 سنة وأقل من ذلك بموجب 5 معايير اساسية وهي التعليم 30 % والبحث العلمي 30% والاقتباسات 30% و النظرة الدولية 7.5% ونقل المعرفة 2.5% .

Times Higher Education (THE) (https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/university-babylon)
University of Babylon
The University of Babylon located in the province of Babylon, 90 km south of Baghdad, Iraq. The name “Babylon” refers to the city in one of the most ancient civilization in the world, Mesopotamia. This city was a small settlement in the Sumerian region in about 4000 BC. The University of Babylon offers an environment where pupils can excel both academically and socially. Our students are encouraged to share their thoughts and we have a culture of respect. Each student is treated as an individual. The University of Babylon is proud to be a part of the city of Hilla and province of Babylon. We believe that through collaboration we can contribute positively to some of the important activities and issues for developing the province.

م.مامير سلمان حسين / اعلام التربية الاساسية
مخولة الموقع م.م صافيناز علي حسين